fiji2
29.02.2016

Som vi har oppdatert om på vår facebook side den siste uken, er det store ødeleggelser på Fiji som følge av den kraftigste syklonen (Winston) målt på den sørlige halvkule. I begynnelsen av uken fikk vi ikke kontakt med våre samarbeidspartnere da store deler av kommunikasjonsnettet var nede. I løpet av uken har vi pratet med Felix som er rektor på Nadi Center for Special Eduction og fått bekreftet at skadene på skolen er minimale og at barna er trygge. Denne skolen ligger i byen Nadi og infrastruktur og hjelp er nær. Vi fikk også bekreftet at få av familiene har fått større skader på sine hus. Planen er at skolen åpner mandag 29.2 informerte rektor oss om søndag 28.2. Dette er gledelige nyheter. Skole er normalitet og trygghet for ungene.

VI GIR 100.000 TIL Å GJENNOPPBYGGE SKOLENE I WAINIBUKA

I Wainibuka er som vi har informert om ødeleggelsene enorme og vårt lokale team medlem Ellana Bickerdike har vært i området to ganger den siste uken. Ellana beskriver at folk er handlingslammet og i sjokk; “The devastation and destruction that met us was hard to fathom. There is so much sadness, people are still quite dazed and there is not a lot of direction. People don’t really know where to start. These people are farmers, they plant to feed their families and try to sell a little produce to make a little income for necessities. They have never had electricity and life is pretty tough already so Cylone Winston has destroyed this area in more ways than one. The sheer scale of destruction and devastation is beyond words. There is a such sense of urgency for water, food and shelter”.

 
Ellana beskriver familier som bor på busstopp, barn som har gått i skjul under kirken, barn som tørker skolebøker langs veien, menn som går rotløse rundt uten å vite hvor de skal begynne. Da begge skolene vi støtter i området har fått store skader har vi sammen med Ellana og de lokale besluttet å reparere skolene, da ungene må tilbake på skolene for å få normalitet i livet sitt. Foreldrene får da også tid til å gjenoppbygge landsbyene. FijiStiftelsen har bygget solcellepanel på begge skolene og de er intakt. 

 
I tillegg  har vi besluttet å støtte psykologisk krisehjelp til menneskene i landsbyene. 

 
Vi kommer tilbake med nærmere oppdateringer og bilder når byggingen starter neste uke. Besøk vår facebook side for bilder og kontinerlige oppdateringer.