top of page

FØRSTEHJELPSKURS

 

Hvor: Wainibuka (deltakere fra 6 landsbyer)

Når: August 2015

Status: Fullført

Resultat: Økte ferdigheter om grunnleggende førstehjelp for 33 representanter for de 6 landsbyene vi støtter i Wainibuka

 

Sammen med Nailengas og Bucalevus skolekomiteer hadde vi lenge planlagt førstehjelpskurs i Wainibuka. Grunnen til dette er at vi har sett flere drukninger i området de siste årene, det er langt til sykehus og ferdighetene innen førstehjelp har ikke vært tilstrekkelig. Det var landsbyene selv som ønsket kurset.
 

I august 2015 ble kurset levert av Fiji Red Cross Society. Det er fint å kunne trekke på Røde kors sin kompetanse. Det var stor oppslutning rundt kurset og i god Fijiånd så var planen 25 deltakere, men vi endte opp med 33 deltakere- helt topp! Entusiasmen var stor og deltakerne arbeidet hardt gjennom hele kurset. Som Ellana sa: «Now we have some «kind of Doctors» running around as qualified 1st Aiders. Love it”.

Vi er takknemlige for at Laerdal Medical har sponset FijiStiftelsen med 10 Anne dukker som brukte til førstehjelpstrening. Noen av dukkene ble også donert til Røde kors på Fiji.  

bottom of page